Tai yra klasikinis ir garsiausias Tommasi šeimos vynas. Jis kilęs iš prestižinių La Groletta ir Conca d’Oro vynuogynų, esančių kalvotoje Valpolicella Classica zonoje. Vynuogės skinamos ir atrenkamos rankomis, po to apie 3 mėnesius džiovinamos gerai vėdinamoje palėpėje. Šis džiovinimo procesas, vadinamas „appassimento“, yra ypatingas Amarone vyno gamybos bruožas, suteikiantis vynui koncentruotą skonį ir aromatą. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose 25 dienas, esant 25°-30°C temperatūrai, o brandinimas trunka 3 metus 35 ir 65 hl slavoniško ąžuolo statinėse.
LIETUVA
Balmerk Lithuania, UAB
Mėnulio g. 7-101, LT-04326 Vilnius
Lietuva
Tel.:+370 647 81533
El. paštas: lithuania@balmerk.com
LATVIJA
Balmerk Latvia
Ziedleju Street 2, Marupes District, LV-2167, Latvia
Tel.: +371 6779 0250
El. paštas: latvia@balmerk.com
ESTIJA
Balmerk Estonia OÜ
Lõõtsa 8a, (D sissepääs, 10. korrus) 11415 Tallinn, Eesti
Tel.: +372 659 9500
El. paštas: estonia@balmerk.com
© Balmerk Visos teisės saugomos 2023